Auto Verkopen Via Ons - Uw Beste Auto Opkoper! - Auto Verkopen België thumbnail

Auto Verkopen Via Ons - Uw Beste Auto Opkoper! - Auto Verkopen België

Published Feb 01, 22
6 min read

Waar Krijg Je De Beste Prijs Voor Je Auto? - Auto Verkopen België

Tijd om je huidige wagen in te ruilen voor een nieuwer exemplaar? Dan kan je makkelijk jouw oude auto verkopen op de tweedehands automarkt. De online autoverkoop blijft groeien en met wat onderzoek en organisatie wordt je wagen online tweedehands verkopen een fluitje van een cent. Wij geven je een stappenplan om je auto zo snel mogelijk en zonder al te veel moeite te verkopen.

Ik Verkoop Mijn Auto: Hoe Begin Je Er Aan - Auto Verkopen BelgiëAuto Verkopen Via Ons - Uw Beste Auto Opkoper! - Auto Verkopen België


Bepaal de waarde Natuurlijk wil je het maximum halen uit de verkoop van je auto. Om de maximumprijs te bepalen, moet je eerst bepalen hoeveel je auto nog waard is. Die waarde bepaal je op basis van de leeftijd, het type en het merk en de huidige staat van de auto.

Wist je trouwens dat je wagen al in waarde zakt van zodra je hem uit de garage rijdt waar je hem kocht? Daarna zijn vooral de eerste jaren bepalend. Na twee jaar is je auto al ongeveer 40% minder waard dan toen je hem aankocht. Daarna verloopt de daling geleidelijker.

Een gemiddelde auto voor particulier gebruik op benzine, doet jaarlijks zo’n 15. 000 kilometer. Bedrijfswagens komen gemiddeld aan zo’n 30. 000 kilometer. Een diesel die vijf jaar oud is, heeft gemiddeld zo’n 120. 000 tot 150. 000 kilometers op de teller. Als je kilometerstand hiervan afwijkt, dan kan je ook je prijs daaraan aanpassen.

Auto Verkopen Zonder Zorgen? Wij Vertellen U Hoe - Auto Verkopen België

Hoe Verkoop Je Je Auto? - Auto Verkopen BelgiëWaar Krijg Je De Beste Prijs Voor Je Auto? - Auto Verkopen België


Daar speelt de reputatie van het merk uiteraard ook in mee. Voor een Jaguar XE zal je na acht jaar logischerwijs nog steeds meer kunnen vragen dan voor een Dacia Logan. Bepaalde merken en typen wagens behoren nu eenmaal tot een hogere middenklasse waar meer geld voor wordt gegeven. Hoe chique je auto wel mag zijn, als je er een zware botsing mee had, dan daalt de waarde sterk.

Bovendien speelt de geschiedenis van de auto een rol. Wil je een tweedehands auto verkopen? Heeft de wagen lang stilgestaan? Stond hij overdekt? Eén voor één factoren die je verkoopprijs beïnvloeden. Naast de leeftijd, het merk en de staat, moeten we ook kijken naar alle specificaties en accessoires die jouw auto bevat.

Verkoop Je Auto Binnen De 24 Uur ... - Auto Verkopen BelgiëWelke Formulieren Moet Ik Meegeven Bij De Verkoop Van Mijn ... - Auto Verkopen België


Hoe meer opties je wagen heeft, hoe hoger de dagwaarde. Zelfs eenvoudige specificaties, waar je in eerste instantie niet aan zou denken, bepalen mee of je wagen vlot zal verkopen of niet. Zo heeft de kleur van je auto bijvoorbeeld een grote impact. Jij vond het enkele jaren geleden misschien geweldig funky om met een gele wagen rond te rijden, zwart en grijs blijven toch de meest gevraagde kleuren.

Er bestaan ook veel website waar je gratis een online taxatie kunt aanvragen, zoals of autoscout24. be. Wil je een meer gedetailleerde berekening? Dan maak je best een afspraak met een schatter die de volledige staat van je auto mee in rekening neemt. Samen met je auto, overhandig je aan de koper alle nodige boorddocumenten zoals het keuringsbewijs, het gelijkvormigheidsattest en het attest voor de LPG-installatie (indien van toepassing).

Auto Verkopen? Wij Zijn #1 Auto Verkoop Site - Auto Verkopen België

Begin alle documenten op tijd bij elkaar te zoeken. Als je je wagen verkoopt aan een particulier, dan moet je eerst naar de autokeuring voor een keuringsbewijs en een aanvraagformulier voor inschrijving. Het aanvraagformulier blijft twee maanden geldig. Heb je de wagen na die twee maanden nog niet verkocht, dan moet je hem opnieuw laten keuren.

Zo’n Car-Pass geeft de juiste kilometerstanden van de auto weer om fraude te vermijden. Zo is de koper zeker dat hij correcte informatie ontvangt. Bij verkoop aan een particulier ben je verplicht om de Car-Pass mee af te geven. Meer informatie over de Car-Pass vind je op www. car-pass. be.

Stap 3. Maak de wagen klaar voor verkoop Een propere auto verkoopt beter, dat ligt voor de hand. Een verzorgde auto spreekt daarom sneller aan en doet de verkoopwaarde van de wagen stijgen. Net zoals bij mensen is een eerste indruk bepalend voor het verder verloop van een proces. First things first: laat de butsen en krassen verdwijnen.

Zij kunnen je garanderen dat de koper geen schrammetje meer kan bespeuren. Geef je wagen vervolgens een grondige kuisbeurt, zowel aan de binnen- als de buitenkant. Vergeet daarbij niet de verborgen plekjes, zoals de motorkap want vaak kruipt hier veel vuil onder zonder dat we het beseffen. Een snelle opfrisbeurt kan in jouw voordeel spelen als de verkoper onder de motorkap wilt kijken.

Wij Kopen Elke Auto - Verkoop Uw Wagen Snel & Veilig - Auto Verkopen België

Een laagje wax brengt tenslotte nog de mooie, diepe glans terug die je wagen had bij aankoop. Kopers die interesse hebben in jouw type wagen, willen uiteraard eerst een foto van je auto zien. Nu je je wagen helemaal liet opblinken, is het tijd om hem voor potentiële kopers vast te leggen.

Stap 4. Waar wil je verkopen? Zowel online als offline zijn er verschillende mogelijkheden om je auto tweedehands te koop aan te bieden. Wil je je auto online verkopen? Daar bestaan wel honderden sites voor. Moeilijk om te kiezen? Kijk eens tussen de bekendste websites voor tweedehands auto’s, je vindt er vast wel een die aansluit bij jouw noden.

Adverteer je op een website die gebruik maakt van het OK-label, dan weten potentiële kopers dat jouw advertentie betrouwbaar is. Zodra je een platform gekozen hebt, kan je een advertentie aanmaken en de geïnteresseerde kopers beginnen screenen. Houdt je ogen open voor eventuele handelingen waaraan je malafide kopers herkent. Stap 5.

Blijf wel vriendelijk en eerlijk. Overtuig je potentiële kopers door pluspunten van de auto in de verf te zetten en biedt hem eventueel een testrit aan. Als verkoper heb je het recht om een proefrit te weigeren, maar bedenk wel dat het doorslaggevend kan zijn voor de verkoop. Een televisie koop je tenslotte ook niet zonder eerst de beeldkwaliteit te testen.

Ons Advies Bij De Verkoop Van Een Wagen - Auto Verkopen België

De testrijder kan vragen om tijdens de proefrit een bezoek aan de garage te brengen voor controle. Dit bespreek je meestal vooraf. De kosten van de garagist zijn voor de potentiële koper. Rij steeds mee met de potentiële koper en vraag, vooraleer je in de wagen stapt, naar een geldig rijbewijs om er een foto van te nemen.

Voor rijden zonder rijbewijs gelden hoge boetes, dus wees er zeker van dat de koper een geldig rijbewijs bij heeft. De potentiële koper kan vragen om de te bekijken, maar je neemt ze best niet mee tijdens de proefrit zelf. Noteer het begin- en het eindtijdstip zodat je eventuele boetes aan de koper kunt richten.

Zorg ervoor dat je je verzekering dus zeker niet te vroeg afsluit. Je kan ook altijd een vriend meevragen als getuige voor het geval er toch iets zou voorvallen tijdens de testrit. Stap 6. Stel een verkoopovereenkomst op In de eerste stap heb je bepaald hoeveel je auto nog ongeveer waard is.

Heeft je auto bijvoorbeeld steeds binnen gestaan en liet je hem alle weken bij de carwash onder handen nemen? Heb je er recent nog splinternieuwe banden op laten steken? Dan kan je dat misschien wel in jouw voordeel laten spelen. Wees voorbereid op het gesprek met een potentiële koper en weet waarover je spreekt.