Auto Verkopen Zonder Keuring – 100% Gratis - Direct Geld - Imexcars.be thumbnail

Auto Verkopen Zonder Keuring – 100% Gratis - Direct Geld - Imexcars.be

Published Jan 20, 22
6 min read

Hoe Je Auto Verkopen Zonder Keuring - Imexcars.be

Het chassisnummer en de stand van de kilometerteller moeten immers worden opgenomen om een Car-Pass te kunnen aanmaken. Wanneer heb je een Car-Pass nodig? Bij elke verkoop van een tweedehands auto of lichte bestelwagen is de verkoper wettelijk verplicht een geldige Car-Pass te bezorgen aan de koper. Het doet er niet toe of de verkoper een particulier is dan wel een professionele handelaar of garage.

Auto Verkopen Zonder Keuring & Carpass - Imexcars.beAuto Zonder Keuring Verkopen - Imexcars.be


Dus ook wie een tweedehands verkoopt aan een buitenlandse privé persoon moet deze een Car-Pass overhandigen. Geen Car-Pass gekregen: wat zijn je rechten? Een Car-Pass is verplicht! De wet voorziet dat de particuliere koper die geen Car-Pass heeft gekregen, de ontbinding van de koopovereenkomst kan eisen. Wanneer hij zich daartoe tot de rechter wendt, zal deze de ontbinding van de koop bevelen.

Je krijgt de gegevens op het scherm te zien die op de Car-Pass gedrukt staan. Komt dit niet overeen of krijg je een foutmelding, dan heb je wellicht te maken met een vervalsing of met een Car-Pass die reeds lang vervallen is. Hoelang blijft een Car-Pass geldig? De wetgeving voorziet dat bij de verkoop van een tweedehands wagen een Car-Pass van recente datum moet worden afgeleverd.

Auto Verkopen Zonder Keuring & Carpass - Imexcars.be

Welke informatie over Car-Pass moet ik in de advertentie van een tweedehands vermelden? Wanneer je als professionele handelaar een occasie te koop aanbiedt, ben je verplicht om de informatie, die op de Car- Pass staat, ook in de advertentie en showroom te tonen. Je zal deze gegevens op de website van Car-Pass kunnen opvragen, samen met een unieke link naar een webpagina met de bewuste gegevens.

Verplichte keuring voor verkoop van personenwagens? Bent u van plan uw auto te verkopen? Moet u in dit geval sowieso uw wagen laten keuren? Waarop moet u letten en wat mag u zeker niet vergeten? Wanted Law licht deze zaken toe. De is wettelijk verplicht wanneer een particulier of handelaar een voertuig verkoopt dat ingeschreven zal worden op naam van een andere titularis.

Auto Tweedehands Kopen Zonder Keuring Als Particulier? - Imexcars.beAuto Verkopen Zonder Keuring & Carpass - Imexcars.be


Deze keuring dient te gebeuren in een erkend keuringscentrum. Momenteel dient u een aantal documenten voor te leggen, namelijk het laatste inschrijvingsbewijs van het voertuig, het laatste keuringsbewijs, het gelijkvormigheidsattest en een identificatieverslag (voor kampeervoertuigen). Tweedehandskeuring of visuele keuring? De tweedehandskeuring bestaat uit een identificatie en een keuring van de wagen.

Auto Verkopen Zonder Keuring? Ontdek Hier Hoe! - Imexcars.be

Maar wanneer uw voertuig minder dan twee maanden geleden gekeurd werd (in een lidstaat van de Europese Unie) en u beschikt over een groen keuringsbewijs met normale geldigheid (afgeleverd in België of in een andere lidstaat van de Europese Unie), dan komt u in aanmerking voor een vereenvoudigde ‘visuele keuring’.

Wanneer tijdens de visuele keuring een tekortkoming wordt aangetroffen, wordt uw wagen onmiddellijk aan de volledige keuring onderworpen. Na de keuring krijgt u volgende documenten: Groen keuringsbewijs of het document van ‘visuele keuring van het voertuig, indien uw wagen geen gebreken vertoont. Dit keuringsbewijs heeft een geldigheidsduur van één jaar; Tweedehandsrapport.

Dit rapport blijft 2 maand geldig en binnen deze tijd moet u uw wagen hebben verkocht (of minstens op de naam van de nieuwe eigenaar hebben gezet), anders is er een nieuwe keuring vereist (Auto opkopers). Car-pass: dit is een attest dat onder andere de kilometerstand van uw voertuig vermeldt. De car-pass is enkele maanden geldig.

Nodige Documenten Bij Verkoop Auto - Imexcars.be

Dit document blijft twee maand geldig. Als u de koper van uw wagen geen car-pass aflevert, behalve wanneer de koper een professionele autohandelaar is, dan kan de koper naar de rechtbank stappen en op eenzijdig verzoek de verkoop nietig laten verklaren. Laat de koper dus zeker tekenen voor ontvangst van de car-pass! Maxime Mervilde & Vincent Glas Wanneer is een tweedehandskeuring niet verplicht? De keuring voor verkoop is niet vereist indien een voertuig met de bestaande nummerplaat wordt overgedragen naar de echtgenoot, wettelijke samenwonende partner of kind.

Een tweedehandskeuring is tevens niet verplicht wanneer je uw auto overlaat aan een professionele handelaar of als hij geëxporteerd wordt. In dat geval kunt u de technische controle overlaten aan de koper en moet u deze afspraak vermelden op de factuur. Ontbinding van de verkoopovereenkomst? Opgelet: je bent verplicht om aan de koper van uw wagen een car-pass af te leveren, behalve dus indien de koper een professionele autohandelaar is.

Laat de koper dus zeker tekenen voor ontvangst van de car-pass! Indien u deze richtlijnen volgt, kunt u met een gerust hart uw wagen verkopen. Succes! .

Opkoper Auto Met Of Zonder Keuring Steeds Correcte Prijs - Imexcars.be

Indien dit uw eerste bezoek is, check dan eerst de door op bovenstaande link te klikken. Mogelijk moet u vooraleer u kan posten: klik op de 'registreren'-link hierboven om verder te gaan. Om berichten te lezen kiest u het forum dat u wenst te bezoeken in bovenstaande lijst. Working. (camper verkopen)..

Opkoper Tom: Erkende Auto Opkoper Van Alle Modellen ... - Imexcars.beKeuring Voor Verkoop (Kvv) Personenwagens - Autocontrole - Imexcars.be


Stel een verkoopovereenkomst op Dat doe je het best in tweevoud, één voor elke partij. De verkoopovereenkomst bevat de namen en adressen van beide partijen, de beschrijving (merk, type, kilometerstand, brandstof, kleur…) van de auto en de datum van de eerste inverkeerstelling. Btw is niet nodig Om als particulier je auto te verkopen, hoef je geen btw door te rekenen aan een andere particulier.

Auto Verkopen Voor Export - Imexcars.beUw Auto Verkopen Aan De Beste Prijs - Imexcars.be


Let op: het keuringsattest is maar twee maanden geldig. Dat betekent dat je de auto in die periode moet verkopen of opnieuw moet aanbieden. Spreek je met de koper af dat hij de keuring laat uitvoeren, vermeld dan in het contract ‘technische controle te voldoen door de koper’. Bij de technische controle krijg je ook een tweedehandsrapport en een Car-Pass.

Slim Uw Auto Verkopen Met Deze 7 Tips - Imexcars.be

Wat je het best wel doet, is op het contract de volgende vermelding zetten: ‘gekocht in de staat waarin de auto zich bevindt, gekend en gekeurd door de koper’. Overhandig deze documenten aan de koper inschrijvingsbewijs (in één of verscheidene delen) gelijkvormigheidsattest van het voertuig aanvraag tot inschrijving van een voertuig (het roze formulier), afgeleverd en afgestempeld door de technische controle keuringsattest van de technische controle tweedehandsrapport, opgesteld door de technische controle Car-Pass: officieel document met de kilometerstand van het voertuig verkoopovereenkomst voor een voertuig met een LPG-installatie: het attest voor de LPG-installatie Je nummerplaat terugsturen Neem je geen andere auto in gebruik, dan moet je je nummerplaat terugbezorgen aan de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV).

Je krijgt van de DIV een bewijs van ontvangst dat je nodig hebt om de verzekering op te zeggen. Ook de verkeersbelasting wordt op die manier meteen geregeld. Je krijgt het tegoed van de niet gebruikte maanden terugbetaald. Je nummerplaat hergebruiken Koop je binnen de vier maanden een ander voertuig, dan kun je je nummerplaat hergebruiken.

De verzekering hoef je niet op te zeggen. Je polis zal automatisch worden aangepast aan je nieuwe wagen. Tip Ben je na de verkoop van je eigen wagen op zoek naar iets anders? Bij VAB-Tweedehandswagens vind je een uitgebreid aanbod van auto’s die zijn nagekeken op meer dan 200 punten in het VAB-Diagnosecentrum.