Bedrijfswagen In Je Vennootschap: Fiscale Spelregels - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Published Jan 22, 22
7 min read

Back On The Road, Met Je Eigen Bedrijfswagen - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Maar niet iedereen doet jaarlijks 24. 000 professionele kilometers. Woon-werkverkeer wordt dan wel beschouwd als privékilometers, heel wat werkgevers geven ook daar een vergoeding voor. In dat geval wordt een eigen wagen kopen ook interessanter voor wie minder beroepsverplaatsingen doet. Bovendien ligt het omslagpunt waarop het niet meer interessant is om met een bedrijfswagen te rijden veel lager dan 24.

Vanaf 19. 360 beroepskilometers is er geen verschil meer tussen de jaarlijkse kostprijs van een eigen Renault Mégane en de ontvangen kilometervergoeding. 'De vaststelling dat werknemers die veel professionele kilometers doen vaak beter af zijn met een kilometervergoeding in plaats van een bedrijfswagen is niet helemaal nieuw', zegt Kristiaan Andries.

De Voordelen Van Alternatieve Verloning Voor Kmo's - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Is Een Bedrijfswagen Nog Een Interessante Verloning? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoperKiezen Tussen Een Firmawagen, Bedrijfsfiets Of Het ... - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper


De nieuwe regels die de regering Di Rupo gaat invoeren, versterken deze tendens doordat de belastingen die de werknemers op hun bedrijfswagen zullen moeten betalen (het zogenaamde ‘voordeel van alle aard’) gemiddeld genomen zullen stijgen. Eén opmerking: de kostprijs van de wagen speelt ook een rol. Hoe duurder de auto, hoe interessanter het wordt hem ook al bij minder beroepskilometers als bedrijfswagen te nemen.' En de werkgever? Als het geven van een bedrijfswagen goedkoper uitkomt dan een kilometervergoeding, zullen zij niet happig zijn om een werknemer die veel professionele kilometers een kilometervergoeding te geven.

Vandaag zouden er op onze wegen meer dan een half miljoen bedrijfswagens rondrijden. De federale regering wil dat aantal graag verminderen en zal twee maatregelen invoeren die de bedrijfswagens voor de werkgever duurder zullen maken. Een: de tankkaarten worden duurder. Twee: er komt een mobiliteitsbudget dat de bedrijfswagen kan vervangen.

Een Fiscaal Interessante Bedrijfswagen Kiezen - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Concreet zal de werknemer kunnen kiezen of hij zijn bedrijfswagen behoudt of deze (al dan niet deels) laat omzetten in extra netto loon. Hoe Berekenen? De vraag die iedereen zich natuurlijk stelt is of hij voordeel heeft bij het omruilen van zijn salariswagen tegen extra loon. Deze vraag beantwoorden is vandaag moeilijk.

Toch zijn er alvast enkele zaken waar u nu al rekening mee kunt houden. Auto opkoper. Zoals het berekenen van de totaalkost voor het privégebruik van een wagen in vergelijking met het netto loon dat u zou overhouden. Stel dat u geen bedrijfswagen hebt, welke wagen zou u zich privé dan aanschaffen? Deze hoeft niet per sé hetzelfde model of zelfs merk te zijn.

Blijft Firmawagen Op Termijn Interessant? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

De tweede vraag die u zich moet stellen, is wat deze wagen u per maand zal kosten (aankoop, onderhoud, verzekering etc). Een derde vraag gaat over uw verbruik. In welke mate betaalt uw werkgever uw privé-verplaatsingen en hoeveel zullen deze bedragen als u zelf alles moet betalen? Vergeet zeker ook niet de vraag te beantwoorden hoe u uw woon-werkverkeer zult organiseren.

Maar de meeste experts zijn het erover eens. Als de fiscale regels blijven zoals ze zijn (ze werken de toename van salariswagens in de hand), zal u naar alle waarschijnlijkheid meer profijt doen door uw bedrijfswagen te houden. En wat als u geen bedrijfswagen hebt? Krijgt u dan ook een mobiliteitsbudget? Neen.

Onze Webinar Rond Groene Mobiliteit - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Biedt Je Werkgever Je Een Bedrijfswagen Aan - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoperRijden Er Straks Enkel Nog Elektrische Bedrijfswagens Rond? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper


Al houdt de regering de deur wel op een kier voor een algemeen mobiliteitsbudget binnen de besprekingen van de loonnorm. Maar dat is nog niet voor morgen..

Een "lichte vrachtauto" is een voertuig dat ontworpen en gebouwd werd voor het vervoer van goederen en waarvan de toegelaten massa niet meer is dan 3. 500 kg. Voor dat soort bedrijfsvoertuigen bestaat er in België een gunstiger fiscaal stelsel dan dat voor personenauto’s. De fiscale definitie bepaalt vooral de manier waarop de laadruimte moet afgesloten zijn van de passagiersruimte en de verhouding van de lengte van de laadruimte t.

Diagnostiek En Uitdagingen Van Een Fiscaal Regime - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

die van de wielbasis (afstand tussen de twee assen). Daardoor vallen de meeste monovolumes, terreinwagens en luxe 4x4’s fiscaal gezien niet binnen de categorie van lichte vrachtauto’s.

In het weekend mag ik mijn medewerkers niet ‘traceren’ hoe kan ik het systeem dan uitschakelen? Het is niet de bedoeling dat een werkgever zijn medewerkers in het weekend volgt via de track & trace in hun bedrijfswagen. opkoper bedrijfswagens. Privacy is een belangrijk goed, dus ze moeten erop kunnen vertrouwen dat dit correct geregeld wordt en ze – indien ze dit verkiezen - ‘onzichtbaar’ kunnen zijn buiten de werkuren, ’s avonds en/of tijdens het weekend.

Een Bedrijfswagen: Een Vergiftigd Geschenk? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Het woord zegt het eigenlijk zelf al. Je werknemer kan deze knop gewoon indrukken op het moment dat hij/zij stopt met werken. Het systeem schakelt dan over naar de ‘privémodus’ waardoor de locatie van het voertuig niet meer zichtbaar is. Het voertuig wordt nog wel getraceerd, maar op die manier is de locatie van het voertuig niet zichtbaar, en kan de wagen zowel tijdens als buiten de uren gebruikt worden.

Ben ik verplicht mijn medewerker in te lichten als ik track & trace in de wagen voorzie? Hoewel er geen sluitende wetgeving hierrond bestaat, wordt wel verondersteld dat je als werkgever je werknemers op de hoogte brengt van de aanwezigheid van een track & trace systeem. Dit doe je best door een geopolicy op te maken, waarin je toelicht hoe het systeem precies gebruikt wordt en welke maatregelen je personeel hiervoor moet toepassen.

Vaa Bedrijfswagen Via Vennootschap Stijgt In 2021 - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Met bestuurdersidentificatie kan elke medewerker zich aan de hand van een badgesysteem identificeren als ze met de wagen vertrekken. Zo weet de werkgever op elk moment wie zich met welke wagen waar bevindt, én dankzij de rittenhistoriek gekoppeld aan de bestuurdersidentificatie kan hij terug in het verleden gaan opzoeken wie verantwoordelijk is voor een eventuele boete of onverantwoord rijgedrag.

Bij het terugbrengen van de wagen, gebruikt de bestuurder terug de badge om zichzelf ‘uit te checken’. Zo is de poolwagen weer klaar voor gebruik door een andere medewerker. Benieuwd wat bestuurdersidentificatie voor jouw bedrijf kan betekenen? Ontdek meer! Connect met ons! Ben je zelf op zoek naar een trackingsysteem voor je bedrijfswagens, met of zonder privéknop? Twijfel dan zeker niet om ons vrijblijvend via te contacteren.

Nieuwe Fiscale Voordelen: Elektrische Bedrijfswagens - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Recentelijk zijn er door de overheid twee fiscale initiatieven in het leven geroepen met het doel om mobiliteitskeuzes in Vlaanderen te ‘vergroenen’. Enerzijds bestaat er sinds 2018 de mobiliteitsvergoeding, in de volksmond ook wel de ‘cash for cars-regeling’ genoemd. Anderzijds kunnen werknemers vanaf 1 maart 2019 opteren voor het mobiliteitsbudget.

Wij lichten hieronder graag de drie maatregelen toe en verduidelijken aan de hand van enkele voorbeelden. Mobiliteitsvergoeding (cash for cars-regeling) De mobiliteitsvergoeding is op zich geen nieuwe maatregel en is reeds sinds 1 januari 2018 in voege. Onbekend bleek echter onbemind waardoor slechts weinig bedrijven ervan gebruik maakten. Hiernaast waren de toekenningsvoorwaarden redelijk strikt, vandaar dat men recentelijk de toepassingsvoorwaarden en modaliteiten licht heeft versoepeld en dit met ingang vanaf 1 maart 2019.

Btw-aftrek Van Bedrijfswagens: Hoe Optimaliseren? - Van ... - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Voortaan Voor Iedereen Een Elektrische Bedrijfswagen? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoperEen Bedrijfswagen Leasen: De Voordelen Op Een Rijtje - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper


tankkaart, winterbanden,…) en krijgt er een cash-vergoeding voor in de plaats. De vergoeding ondergaat vervolgens hetzelfde gunstige fiscale en sociale regime als de voormalige bedrijfswagen. De toepassing van de regeling kan slechts tot stand komen op initiatief van de werkgever, waarna de werknemers die ervoor in aanmerking komen, de keuze hebben om ermee in te stemmen.

More from Bedrijfswagens, Export