Is Het Interessant Om Een Bedrijfswagen Over Te Kopen? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper thumbnail

Is Het Interessant Om Een Bedrijfswagen Over Te Kopen? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Published Jan 28, 22
6 min read

Top 5 Van Populairste Plug-inhybrides Van België - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

De kogel is door de kerk: het wetsvoorstel dat het wagenpark in ons land moet vergroenen, werd officieel goedgekeurd! De elektrische bedrijfswagen wordt de norm. Met fiscale voordelen voor die EV’s én laadpalen thuis en op het werk ligt de weg naar duurzame mobiliteit open. Maar wacht niet te lang voor je de switch maakt, want de voordelen doven weer uit.

Groen licht voor groen bedrijfswagenpark Dat je bedrijfswagens vanaf 2026 enkel nog fiscaal kan aftrekken als ze 100% elektrisch zijn, dat wisten we al. Maar om die deadline te halen, hebben we nog een lange weg te gaan. Begin 2021 was immers nog maar 2,3% van de bedrijfswagens in ons land elektrisch.

Diagnostiek En Uitdagingen Van Een Fiscaal Regime - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Een aantal maken het zowel voor particulieren als voor bedrijven interessant om nu de overstap te maken naar elektrisch rijden. Waarom nu? Omdat . De overheid doet dat om het (bedrijfs)wagenpark in ons land sneller emissievrij te maken. Wil je dus genieten van de volgende interessante belastingvoordelen, dan wacht je beter niet te lang meer om elektrisch te gaan rijden en laden.

Vanaf 2026 dalen de fiscale voordelen voor hybride bedrijfswagens op dezelfde manier als voor bedrijfswagens met verbrandingsmotor. Fiscale voordelen voor elektrische bedrijfswagens Om te genieten van gunstige fiscale voordelen, is het duidelijk dat je ook nu al beter kiest voor koolstofvrije bedrijfswagens. Dat blijft zo voor nieuwe EV’s aangekocht tot eind 2026.

Vanaf 2026 Is Enkel De Elektrische Bedrijfswagen Nog Fiscaal ... - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Koop, huur of lease je een nieuwe EV: in 2026 - fiscale aftrek: 100%in 2027 - fiscale aftrek: 95%in 2028 - fiscale aftrek: 90%in 2029 - fiscale aftrek: 82,5%in 2030 - fiscale aftrek: 75%in 2031 - fiscale aftrek: 67,5%Fiscale voordelen voor laadpalen: bedrijven en particulieren Meer elektrische wagens op de weg, betekent ook dat er meer elektrische laadpalen nodig zijn.

Ook om investeringen in laadstations thuis en op het werk op korte termijn te stimuleren. 200% fiscale aftrekbaarheid voor bedrijven Investeer je als onderneming in laadinfrastructuur, dan kan je je aankoop . Daarna daalt de kostenaftrek: tot eind 2024 kan je dan nog 150% aftrekken. Belangrijk: om te genieten van het fiscale voordeel, moet je laadstation zijn, zowel tijdens als na je openingsuren.

Fiscaliteit En Bedrijfswagens: Benzine, Diesel Of Elektrisch? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Zo laat je je investering optimaal renderen. Hoe je dat het beste regelt? Reken gerust op Mobility, Plus. We loodsen je er doorheen: van slimme laadpalen selecteren, tot de installatie en automatische vergoedingen. 45% belastingvoordeel voor particulieren Zet je als particulier een laadpaal op je oprit of in je garage, bijvoorbeeld, dan krijg je nog via je belastingen.

Berekenen Vaa 2022 Van Je Bedrijfswagen - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoperEen Bedrijfswagen Leasen: De Voordelen Op Een Rijtje - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper


Vanaf 2023 daalt het voordeel naar 30% en vanaf 2024 naar 15%. De voorwaarden? , bijvoorbeeld van zonnepanelen of een groenestroomcontract. Mobility, Plus helpt je graag een slimme laadpaal te kiezen en te installeren bij je thuis. Als er in een straal van 500 meter rond je woning nog geen publieke laadpaal te vinden is, dan kan je er hier eentje aanvragen bij Fluvius – gratis! Het ultieme doel: elke Belg zorgeloos elektrisch laten rijden en laden Het zijn namelijk die wagens die na enkele jaren op de particuliere tweedehandsmarkt komen.

Uw Auto En Uw Zaak: Een Complex Verhaal! - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

En dat klinkt voor ons als muziek in de oren! .

Back On The Road, Met Je Eigen Bedrijfswagen - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoperNieuwe Fiscale Voordelen: Elektrische Bedrijfswagens - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper


Een bedrijfswagen die je ook privé gebruikt, brengt een voordeel alle aard (VAA) met zich mee. Dat betekent dat privégebruik van de wagen een stukje loon vertegenwoordigt waarop jouw medewerker belastingen betaalt. Om het VAA van de bedrijfswagen te berekenen, hanteer je deze formule: Bij de berekening neem je dus drie elementen in acht: cataloguswaarde ouderdom van de wagen (die bepaalt de degressiviteitscoëfficiënt) CO2-uitstoot (die bepaalt de CO2-coëfficiënt) We lichten ze hieronder toe.

Werknemer Betaalt Extra Voor Zijn Bedrijfswagen, Dan Ook ... - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Opties, accessoires en de werkelijk betaalde btw zijn inbegrepen; met eventuele kortingen die de werkgever verkreeg wordt geen rekening gehouden. Ouderdom van de wagen Ook de ouderdom van de bedrijfswagen telt mee in de berekening van het voordeel. Simpel gesteld: hoe nieuwer de auto, hoe hoger het voordeel alle aard.

Goed om te weten: voor een zuiver elektrische wagen wordt voor de berekening van het voordeel alle aard altijd rekening gehouden met een CO2-coefficiënt van 4%. Je kan als werkgever de kosten van deze wagen ook 100% aftrekken als beroepskost, wat een positief effect heeft op je belastingen. Op de website van de FOD Financiën vind je de meer informatie over de regels voor de berekening van het VAA, verkeersbelasting, … .

Reclame Op Uw Bedrijfswagen Of Deze Van Uw Medewerkers ... - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Fiscaliteit En Bedrijfswagens: Benzine, Diesel Of Elektrisch? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoperVan Bedrijfswagens Naar Mobiliteitsoplossingen - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper


Dat gebeurt in vier fasen. De fiscale aftrekbeperking geldt zowel in de vennootschapsbelasting (belasting niet-inwoners), als in de personenbelasting. Voor dat laatste geldt een uitzondering voor voertuigen die uiterlijk op 31 december 2017 werden aangeschaft. Voor die auto’s geldt een overgangsperiode waarbij minstens 75% van de kosten kan worden afgetrokken.

Alleen bedrijfwagens die emissievrij zijn, zullen vanaf 2026 nog fiscaal aftrekbaar zijn. Dat geldt voor salariswagens, maar evengoed voor de wagen die bijvoorbeeld de verzekeringsmakelaar gebruikt voor zijn bezoeken. Bestelwagens vallen buiten de regeling.

Is Het Interessant Om Een Bedrijfswagen Over Te Kopen? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

De 5 thema’s die hieronder worden besproken focussen op ‘bedienden’. Dat zijn werknemers die voornamelijk ‘intellectuele arbeid’ verrichten. Arbeiders zijn dan weer werknemers die voornamelijk met hun handen werken (denk bijv. aan de bouw- of horecasector). Officieel bestaat het onderscheid tussen een bediende en een arbeider niet meer, maar de verschillen bestaan wel nog in berekening van de sociale lasten, in wetgeving ed.

Verplichtingen van de startende werkgever, Starten als werkgever brengt een aantal verplichtingen met zich mee. Heeft u geen vestiging, adres, filiaal of dergelijke in België, dan dient u zich eerst en vooral te registreren als buitenlandse werkgever in de KBO (Kruispuntbank der Ondernemingen) via een ondernemingsloket. Daar wordt een ondernemingsnummer voor u aangevraagd waarmee u alle andere verplichte aansluitingen kunt afhandelen.

Is Een Bedrijfswagen Nog De Moeite? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper

Zo vermijdt u boetes bij de RSZ (Rijksdienst voor Sociale Zekerheid). 2. Uw kosten als werkgever, Eén van de meest gestelde vragen is hoeveel het nu eigenlijk kost om een Belgische medewerker aan te werven. U wilt ook ongetwijfeld weten hoeveel uw Belgische medewerker overhoudt van zijn brutoloon na aftrek van alle sociale lasten en belastingen.

Nieuwe Fiscale Voordelen: Elektrische Bedrijfswagens - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoperHoe Uw Werknemers Fiscaal Interessant Vergoeden? - Adocars.be: uw betrouwbare auto opkoper


Om het nettoloon te berekenen, trek je de sociale lasten en belastingen af van het brutoloon. In Nederland wordt alles onder de noemer ‘loonheffing’ ondergebracht, in België hebben we het over RSZ (sociale zekerheidsbijdragen) en bedrijfsvoorheffing (belastingen). Hoeveel houdt uw werknemer nu over van zijn brutoloon, na aftrek van alle lasten? Helaas is het antwoord op deze vraag niet éénduidig.