Hoe Kan Ik Mijn Auto Verkopen? - Opkoper auto's, wagens - Auto Verkopen Antwerpen- SneljeAutoVerkopen.be thumbnail

Hoe Kan Ik Mijn Auto Verkopen? - Opkoper auto's, wagens - Auto Verkopen Antwerpen- SneljeAutoVerkopen.be

Published Sep 17, 22
7 min read

Oude Auto Verkopen – De Vier Beste Manieren - Opkoper auto's, wagens - Auto Verkopen Antwerpen- SneljeAutoVerkopen.be

De testrijder kan vragen om tijdens de proefrit een bezoek aan de garage te brengen voor controle. Dit bespreek je meestal vooraf. De kosten van de garagist zijn voor de potentiële koper. Rij steeds mee met de potentiële koper en vraag, vooraleer je in de wagen stapt, naar een geldig rijbewijs om er een foto van te nemen.

Voor rijden zonder rijbewijs gelden hoge boetes, dus wees er zeker van dat de koper een geldig rijbewijs bij heeft. De potentiële koper kan vragen om de te bekijken, maar je neemt ze best niet mee tijdens de proefrit zelf. Noteer het begin- en het eindtijdstip zodat je eventuele boetes aan de koper kunt richten.

Tips Bij Het Boeken Van Je Vliegticket - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beReisorganisaties België: Overzicht Reisbureau's + Bestemmingen - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be

Zorg ervoor dat je je verzekering dus zeker niet te vroeg afsluit (opkoper wagens). Je kan ook altijd een vriend meevragen als getuige voor het geval er toch iets zou voorvallen tijdens de testrit. In de eerste stap heb je bepaald hoeveel je auto nog ongeveer waard is. Dat geeft je echter ruimte om verder met de koper te onderhandelen.

Auto Verkopen? Maak Gebruik Van Deze Handige Tips! - Opkoper auto's, wagens - Auto Verkopen Antwerpen- SneljeAutoVerkopen.be

Wees voorbereid op het gesprek met een potentiële koper en weet waarover je spreekt. Het is niet evident om over een prijs te onderhandelen als je de technische aspecten van de auto niet begrijpt. Auto verkopen online. Doe wat research over je auto: de oorspronkelijke waarde, de CO2-uitstoot, het vermogen en de extra’s die je auto heeft.

Reisbureaus - Goedkoopste Vakantie En Reizen Vergelijken ... - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beGoedkope Vliegvakantie? Uw Vakantie Naar De Zon Met ... - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be

Op die manier kunnen jullie samen kijken of het een terechte prijs is. Zodra jullie beiden met de prijs akkoord zijn, stel je best een verkoopovereenkomst op om discussies achteraf te vermijden. Noteer alle belangrijke gegevens en afspraken in deze verkoopovereenkomst. Denk maar aan de identiteitsgegevens, de prijs, de beschrijving van de wagen… Onderteken twee exemplaren zodat ieders er één kan bijhouden.

Nu je de prijs hebt bepaald, volgt de belangrijkste stap: de uitwisseling met de koper. Als de verkoopovereenkomst opgesteld is, kan je overgaan tot de betaling. De betaling is een cruciale stap bij de verkoop van je tweedehands auto. Geef nooit je auto af als je nog geen volledige betaling hebt ontvangen.

Uw Auto Snel Verkopen? Maak Een Afspraak! - Opkoper auto's, wagens - Auto Verkopen Antwerpen- SneljeAutoVerkopen.be

Dat is een keuze die je samen overeenkomt. Je kan het bedrag cash ontvangen, maar de beste methode is nog steeds via een gewaarborgde cheque of via overschrijving. Cash betalingen doen van meer dan €3. 000 is bij wet verboden. Om oplichting te vermijden, kan je ook best geen klassieke cheque aannemen.

Ook overschrijvingen via Western Union, Moneygram of het buitenland zijn vaak onbetrouwbaar en kan je beter niet toelaten. Het klinkt wat gek, maar een postkantoor is de ideale plaats om de verkoop af te ronden. Als je geen nieuwe wagen koopt, kan je daar je nummerplaat onmiddellijk laten opsturen naar de Dienst voor Inschrijven van Voertuigen (DIV).

Daardoor wordt je nummerplaat dezelfde dag nog geschrapt en betaal je geen verkeersbelasting meer. Koop je wel een nieuwe auto? Dan kan je je oude nummerplaat blijven gebruiken, tenzij ze niet van het Europese type is. Ook de betaling kan eenvoudig gebeuren bij Bpost. ALs je het bedrag cash ontvangt, dan kan je het rechtstreeks op je rekening laten storten, zelfs als je geen rekening hebt bij Bpost zelf.

Mijnautoverkopen.be – Snel, Veilig En Eenvoudig Je Auto ... - Opkoper auto's, wagens - Auto Verkopen Antwerpen- SneljeAutoVerkopen.be

Na de betaling is het tijd om alle belangrijke documenten en de autosleutels aan de koper te overhandigen. Nu je wagen officieel verkocht is, laat je dit best zo snel mogelijk weten aan je verzekeringsmaatschappij. Wacht je te lang om je verzekering op te zeggen en de koper heeft een ongeval, dan moet jouw verzekering tussenkomen.

Zeg je verzekering ook niet té vroeg op. Stel: je zet je wagen te koop op de oprit en hij bolt de straat op en veroorzaakt een ongeval. De kans lijkt waarschijnlijk relatief klein, maar je bent beter wel nog verzekerd voor zulke tegenvallen (Ikwilvanmijnautoaf). Zodra de wagen verkocht is, kan je met een gerust hart je verzekering alsnog opzeggen.

Op het moment dat je denkt aan het verkopen van je auto zal je waarschijnlijk gebruik willen maken van marktplaats, echter zijn er tegenwoordig kosten aan het verkopen van je auto via marktplaats verbonden. Daarbij loop je ook het risico dat de auto via marktplaats niet verkocht wordt. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat op het moment dat een auto op marktplaats wordt aangeboden deze gemiddeld binnen 6 weken wordt verkocht.

Tweedehands Auto Kopen Of Verkopen In 7 Stappen - Opkoper auto's, wagens - Auto Verkopen Antwerpen- SneljeAutoVerkopen.be

Dit komt omdat ons doel is jou als verkoper op een deskundige en vriendelijke manier te helpen en je daarbij zoveel mogelijk te ontzorgen. Onze voordelen ten opzichte van marktplaats en andere verkoopsites zijn dat wij de auto gratis taxeren naar marktwaarde, daarnaast bieden wij gratis en vrijblijvend advies. Bovendien bieden wij gegarandeerd het hoogste bod en garanderen wij dat de auto binnen 24 uur wordt opgehaald.

Goedkope Vluchten Vanaf Istanboel Op - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beVliegtickets Reisbureau Overzicht - Goedkoop Vliegticket - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be

Daarnaast ontvang jij als verkoper op het moment dat de auto wordt opgehaald direct geld en een vrijwaring.

11 augustus 2016, door Je hebt een nieuwer model op het oog, hij staat eigenlijk altijd op z’n parkeerplek of je bent gaan samenwonen en hebt er maar één nodig. Om wat voor reden dan ook: . Waar moet je op letten, hoe kun je de auto het snelst verkopen en hoe ben jij de best mogelijke verkoper? Ga je voor een simpel ‘te koop’-briefje op de ruit of zet jij een advertentie online? En… hoe maak je de auto zo netjes en aantrekkelijk mogelijk voor potentiële kopers? Tip één: eerlijkheid duurt het langst.

Hoe Kan Ik Met Succes Mijn Auto Verkopen? 5 Basistips. - Opkoper auto's, wagens - Auto Verkopen Antwerpen- SneljeAutoVerkopen.be

Weet wat de dagwaarde van jouw auto is (auto verkopen sint niklaas). Dagwaarde auto bepalen? Check hoeveel andere verkopers vragen voor hun auto van hetzelfde merk, model, bouwjaar en aantal kilometers. Weinig kilometers gereden of is de auto redelijk nieuw? Laat dat dan zeker naar voren komen in de advertentie. Vertel eerlijk waarom jij de auto weg doet – of vertel dit tijdens een eventueel gesprek met een geïnteresseerde koper.

Hou je ID-bewijs of paspoort en de kentekenbewijzen (deel 1A, 1B en deel 2) dus bij de hand. Grote kans dat de koper het chassisnummer op de auto wil vergelijken met dat op het kentekenbewijs. Als hij dit meteen kan doen, wekt dat vertrouwen. Vraag ook een tellerrapport aan bij de RWD.

Weet precies wanneer de auto voor het laatste een apk-keuring heeft gehad en (indien nodig) hoeveel eigenaren de auto al heeft gehad. Is de auto net door de apk-keuring heen? Zet dit dan boven aan een advertentie. Daarmee laat je in een oogopslag zien dat de auto aan de veiligheidseisen voldoet.

Auto Verkopen? Wij Doen Het Voor Je - Opkoper auto's, wagens - Auto Verkopen Antwerpen- SneljeAutoVerkopen.be

Daarmee bevestig je dat wat jij zegt over het onderhoud ook echt klopt. Als je bang dat je auto niet door de apk komt, kun je een voorkeuring doen. Zo weet je in welke staat de auto verkeert en kun je hier duidelijk over zijn bij een verkoop. Het eerst wat een koper ziet, is de buitenkant van de auto.

Zorg ervoor dat de buitenkant in orde is. Heb je schade of roestplekjes? Bedenk voor jezelf of het de moeite waard is om dit te laten repareren. Zo niet, zeg dan eerlijk tegen de koper waar de schade zit. Maak de auto schoon. Prima als jij zo iemand bent die al z’n snoeppapiertjes en frisdrankblikjes laat slingeren.