Ik Verkoop Mijn Auto: Hoe Begin Je Er Aan - Auto Verkopen België thumbnail

Ik Verkoop Mijn Auto: Hoe Begin Je Er Aan - Auto Verkopen België

Published Jan 21, 22
6 min read

Verkoop Uw Wagen Snel En Voor De Beste Prijs! - Auto Verkopen België

Je hebt met je nieuwe droomwagen gevonden? Super. Maar je oprit staat al vol en je moet dus je vorige wagen verkopen? Geen probleem. We proberen voor jouw kort uiteen te zetten hoe je zelf op de beste manier je auto verkoopt. We gaan er hier van uit dat je zélf je auto verkoopt en die niet inruilt bij de dealer waar je je nieuwe auto gekocht hebt of die liever niet verkoopt via platformen als wijkopenautos.

De verschillen tussen al de methodes om je oude wagen te verkopen deden we al eerder uit de doeken (Online auto verkopen). Het is misschien allemaal wat tijdrovender, maar gemiddeld ligt de verkoopsprijs 15-20% hoger als je zélf je wagen verkoopt. Voor je aan het verkoopproces begint zorg je uiteraard best dat je een juiste inschatting hebt van de waarde van je wagen.

Ik Verkoop Mijn Auto! Hoe Doe Ik Dat? - Auto Verkopen België

Zoek wagens die zo precies mogelijk lijken op die van jou (motorisatie, uitrusting, brandstof, bouwjaar, kleur, …) om een correct beeld te krijgen van de waarde van je auto. Het is in ieder geval beter om niet blindelings te vertrouwen op prijsinschattingen van websites en verkopers die zélf de wagen willen doorverkopen, zij zullen namelijk altijd een lagere prijs bieden.

Ten eerste heb je veel – vaak gratis – websites die voor particulieren gratis te gebruiken zijn en je ongetwijfeld prachtige aanbod onmiddellijk met een groot publiek delen. De bekendste voorbeelden zijn autoscout24. be, vroom. be, 2dehands. be,.. Waar je hierbij wel rekening moet mee houden is dat professionele kopers ook massaal op zoek zijn naar koopjes op die platformen, en je dus zult moeten aandachtig zijn om de échte particuliere kopers ertussen uit te vissen, Ten twee heb je ook je eigen netwerk en sociale media.

Verkoop Uw Wagen Tegen De Beste Prijs - Auto Verkopen België

Je kunt snel heel wat mensen bereiken die misschien ook op zoek zijn. Daarbij komt dat er ook direct een soort van vertrouwensband is tussen koper en verkoper. ‘Een vriend van een vriend die zijn wagen verkoopt? Dan moet dat wel OK zijn!’Je wagen op de juiste manier laten schitteren is erg belangrijk om je verwachtte prijs te krijgen.

Foto’s uit rare hoeken of genomen met twee kinderfietsen op de achtergrond zorgen er automatisch voor dat de auto niet goed overkomt bij je publiek. Kies een goeie (simpele) locatie en neem foto’s die de auto goed weergeven. Zorg dat de auto in zo’n goed mogelijke staat is als je die verkoopt.

Hoe Verkoop Ik Mijn Auto Aan Een Particulier? - Auto Verkopen België

Hoe Verkoop Ik Mijn Auto? - Auto Verkopen BelgiëAuto Verkopen - Ontvang Binnen 12 Uur Bod Op Je Auto - Auto Verkopen België


Niet alleen sta je met twee sterker in een onderhandeling, maar iemand met wat kennis van zaken kan altijd handig zijn én het kan ook een bescherming zijn tegen een impuls-verkoop. Een gevoel van competitie creëren werkt ook altijd goed. Plan meerdere bezichtigingen met potentiële kopers tegelijk of na elkaar in, zodat mensen sneller beslissen als ze overtuigd zijn dat jouw aanbod iets voor hen is! .

Verkooptips Verkoopt u uw auto aan de garage waar u uw nieuwe auto koopt, Beslist u uw auto te verkopen aan een professionele autohandelaar, dan bent u best . Of neem iemand mee met kennis van auto’s, zodat u sterk staat wanneer er onderhandeld wordt. Hebt u uw wagen verkocht bij een autohandelaar of op een parkingverkoop, om terug naar huis te rijden.

Auto Verkopen? Wij Zijn #1 Auto Verkoop Site - Auto Verkopen België

Vraag ook dat de koper u zijn identiteitskaart toont en noteer de gegevens ervan. Hebt u al verkeersbelasting betaald voor een verkochte auto, dan krijgt u de op voorwaarde dat u binnen de vier maanden na de verkoop uw plaat terugstuurt. Vervangt u uw oude wagen door een nieuwe, dan wordt het te veel betaalde bedrag afgetrokken van de verschuldigde belasting voor uw nieuwe auto.

Verkoop Mijn Auto - Auto Verkopen - Auto Verkopen BelgiëKoop Of Verkoop Uw Tweedehands Auto - Auto Verkopen België


Hij stuurt dit document naar de Directie voor Inschrijving van Voertuigen (DIV) door en . Laat een wagen die u niet kunt of zult verkopen zo rap mogelijk ophalen. Zolang u geen sloopbewijs aan de DIV kunt afleveren, blijft u immers belastingen betalen! . De sloper moet u een verklaring afleveren dat de wagen werd gesloopt.

Koop Of Verkoop Uw Tweedehands Auto - Auto Verkopen België

Schrijft u na de verkoop een nieuwe auto in, . Voeg het oude attest bij uw nieuwe aanvraag voor inschrijving. Auto verkopen. Let op: . Bent u dit niet van plan, stuur dan zonder uitstel uw plaat, bij voorkeur aangetekend, terug naar de DIV. Zodra deze ontvangen werd, moet u immers geen belastingen meer betalen.

Op mijn advertentie reageerden in hoofdzaak Marokkanen. De belangstellende had altijd een 2e bij zich, die telkens een automonteur heette te zijn. De uiteindelijk koper probeerde zelfs in het postkantoor nog af te dingen. Maar je zult toch wel een vriend/vriendin, familielid of goede buur hebben, die je ter zijde kan staan? Ik deed alles alleen en ik hoor net van mijn vriendin, dat zij dit onverstandig vind.

Uw Auto Verkopen ? Wij Bieden U Hulp! - Auto Verkopen België

Je noemt je uiterste prijs en geeft de auto in consignatie. De garage kan er dan meer voor vragen en de auto blijft jouw eigendom tot aan de verkoop. Een mvr. die terugging naar Amerika deed dit zo..

Verkoop Uw Wagen Tegen De Beste Prijs - Auto Verkopen BelgiëBij Verkoop Auto. Waar Beste Afspreken? - Auto Verkopen België


Stap 1: Gratis waarde indicatie Stuur ons je kenteken en ontvang gratis een betrouwbare indicatie van de waarde van je auto. Die ontvang je binnen 24 uur. In tegenstelling tot sommige websites krijg je bij ons niet direct een email met een prijs. De reden daarvoor is dat je bij Bynco geen geautomatiseerde antwoorden krijgt, maar dat een specialist kijkt naar je auto.

Verkoop Je Auto Online Aan De Beste Prijs - Auto Verkopen België

Stap 2: Inspectie van jouw auto Je auto wordt door een onafhankelijke expert beoordeeld. Als je je auto via wilt verkopen dan is dit inspectierapport verplicht. Want Bynco is eerlijk over auto’s. De expert komt naar je toe op een plaats en tijd die jou het beste uitkomen. Je ontvangt het inspectierapport, zodat jij en de koper weten hoe de auto er aan toe is.

Die investering verdien je zeker terug, want kopers willen meer betalen voor een auto met een inspectierapport. Tip: zorg ervoor dat je auto er goed uit ziet als de expert langs komt. Lees hier hoe. Stap 3: Verkoopprijs bepalen We geven je advies over de verkoopprijs op basis van het inspectie rapport, de foto’s die de expert heeft gemaakt, en onze kennis van de markt.

Verkoop Wagen Particulier Aan Handelaar - Auto Verkopen België

Goed om te onthouden wanneer je prijzen vergelijkt! Natuurlijk gaan we voor de hoogste opbrengst voor jou, maar we zijn wel eerlijk over de waarde van je auto. Als je het niet eens bent met de verkoopprijs die we adviseren, dan kun je er voor kiezen om zonder Bynco te verkopen.

Als je ons vraagt om je auto voor jou te verkopen, dan ben je ons alleen een vergoeding van € 250,- verschuldigd wanneer je auto via bynco. com wordt verkocht. Stap 4: Bynco doet het werk Nu kun jij achterover leunen, want Bynco doet het werk. Bynco zorgt voor een professionele advertentie, inclusief alle kenmerken van jouw auto én goede foto’s.