Welke Formaliteiten Bij Verkopen Auto - CenterCars.be thumbnail

Welke Formaliteiten Bij Verkopen Auto - CenterCars.be

Published Jan 30, 22
6 min read

Center Cars: Verkoop Je Auto Online Aan De Beste Prijs - CenterCars.be

Koop Max Verstappen's Auto - CenterCars.beVerkoop Uw Tweedehands Auto - CenterCars.be


Geschreven door mr. Jeroen Wullems, Kort geleden hebben wij een artikel geschreven over de vraag wie de reparatiekosten moet betalen als je een tweedehands auto koopt en deze het na korte tijd begeeft. In dat artikel gingen we ervan uit dat je de auto bij een dealer hebt gekocht. We kregen een aantal keer de vraag: “hoe zit dat nou als je een tweedehands auto koopt bij een particulier? Heb je dan dezelfde rechten of is het dan anders?” In dit artikel geven we antwoord op deze vragen.

Of je nu een tweedehands auto koopt bij een dealer of bij een particulier, de basis is dat er een goed product geleverd moet worden, dat voldoet aan de verwachtingen die je ervan mag hebben. Is dat niet het geval, dan moet de verkoper ervoor zorgen dat de auto wordt gerepareerd of wordt vervangen.

Tot zover zijn er nog geen verschillen. Als je jouw auto gekocht hebt bij een dealer, dan word je de eerste zes maanden beschermd door de wet. In die periode wordt er altijd aangenomen dat het gebrek al bestond bij de aankoop. Je hoeft dat als consument dus niet te bewijzen.

Optimum Auto: Auto Verkopen - Koop Auto's Online - Kwaliteit ... - CenterCars.be

De bewijslast komt dan bij jou te liggen. Dit betekent dat je twee dingen zal moeten bewijzen: het gebrek aan de auto bestond al toen je de auto kocht; de verkoper wist van het gebrek af toen hij de auto verkocht. In de praktijk blijkt vaak dat het ontzettend moeilijk is om dit aan te tonen.

Daarvoor kun je een onafhankelijk specialist, bijvoorbeeld een dealer of garagehouder, inschakelen. Zij kunnen met hun expertise goed inschatten hoelang het gebrek al aanwezig moet zijn geweest. Vraag of zij bereid zijn om voor jou op papier te verklaren dat het gebrek al bij aankoop van de auto aanwezig was.

Hij heeft wel een informatieplicht en moet gebreken waarvan hij op de hoogte is melden bij de verkoop. Maar de particuliere verkoper wordt niet als specialist gezien. Dat betekent dat je moet aantonen dat hij zeker van het gebrek op de hoogte was. Het is niet voldoende om te zeggen dat hij het had kunnen weten.

Auto Verkopen - Ontvang Binnen De 30 Minuten Een Bod - CenterCars.be

Praktisch gezien kun je het beste eerst contact opnemen met de garage waar de auto het laatst voor onderhoud is geweest. Daar kun je de onderhoudshistorie van de auto opvragen. Als daarin staat dat een aantal zaken dringend vervangen moeten worden of dringend aan onderhoud toe zijn, dan heb je jouw bewijs in handen.

Heb jij dit bewijs of ander bewijs, laat dan één van onze juristen de haalbaarheid van je zaak onderzoeken. Wij kunnen aan de hand van je bewijs bepalen of je een sterke zaak hebt en of het loont om verdere stappen te ondernemen. Heb je het bewijs in handen, dan kun je een aantal stappen zetten.

Wij lossen dit soort zaken snel op. Wil je het toch liever zelf proberen, volg dan onderstaand stappenplan. Zoek eerst contact met de verkoper en leg de situatie uit. Probeer er onderling uit te komen. Leidt dat tot niets, dan ga je verder. Stuur een aangetekende brief met een kopie van je bewijs naar de verkoper.

Nieuwe En Tweedehands Auto's In België - CenterCars.be

Je Auto Simpel En Snel Verkocht - CenterCars.beNieuwe En Tweedehands Auto's In België - CenterCars.be


Omdat hij dit niet heeft gedaan, moet hij de kosten van reparatie betalen of de auto terugnemen. Geef de verkoper twee weken om contact met je op te nemen en de gebreken te laten herstellen. Bij Hello, Law kun je terecht voor voorbeeldbrieven die je in deze situatie kunt gebruiken.

Nadat je auto is hersteld, stuur je een brief inclusief factuur en geef je de verkoper 30 dagen de tijd om deze factuur aan jou te betalen. Heeft dit allemaal niet gewerkt? Schakel dan één van onze juristen in. Wij kunnen je bijstaan en eventueel met jou naar de rechter stappen.

Als u een auto gaat kopen, moet u het kenteken op uw naam laten zetten. Dat heet overschrijven. Na de overschrijving bent u verantwoordelijk voor de motorrijtuigenbelasting, een WA-verzekering en de apk goedkeuring. Kenteken overschrijven Alle informatie over het overschrijven van een kenteken leest u op de website van de RDW.Een WA-verzekering afsluiten Heeft u het kenteken van een auto op uw naam laten overschrijven? Dan moet u volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (Wam) een WA-verzekering afsluiten.

Autokosten, Wie Durft Er Binnenkort Nog Aan Te Beginnen ? - CenterCars.be

Apk goedkeuring regelen voor uw auto Staat het kenteken van een auto op uw naam, dan heeft u waarschijnlijk een apk goedkeuring nodig. Op de website van RDW staat wanneer en hoe vaak een apk keuring nodig is. Motorrijtuigenbelasting betalen Als eigenaar van een auto moet u motorrijtuigenbelasting betalen. Dit geldt voor personenauto's, bestelauto's en vrachtauto's.

8190 Tweedehands Auto's Te Koop In België - CenterCars.beAuto Kopen In Duitsland - Lees Hier Waar U Op Moet Letten - CenterCars.be


De Lynk & Co 01 is een kwaliteitsproduct en gemaakt om lang mee te gaan. Daarom zit er een garantie op van 4 jaar na aankoop, of tot 120. 000 km. Deze garantie vervalt wanneer er geen onderhoud heeft plaats gevonden volgens de Lynk & Co richtlijnen, wanneer deze op de verkeer manier is gebruikt of in elkaar is gezet met niet originele onderdelen.

Koopt u een nieuwe auto of een tweedehandsauto dan betaalt u op de aankoopwaarde. Als u een auto bij een particulier koopt, dan moet u geen btw te betalen.

Center Cars: Je Nieuwe Auto Kopen Aan De Juiste Prijs - CenterCars.be

Meld je aan om dit artikel te bewaren. Meld je aan Meld je aan om deze actie te kunnen uitvoeren.

Schadewagens En Tweedehands Auto-onderdelen Kopen - CenterCars.beUw Auto En Uw Zaak: Een Complex Verhaal! - CenterCars.be


Makkelijk, veilig, en snel de auto verkopen online in België? Kies dan voor ! Onze auto verkoop service is helemaal gratis en verkopen kan altijd gratis aan de hoogste bieder. U ontvangt dus altijd de beste prijs, geheel vrijblijvend. Advies nodig? Bel ons dan gerust! Bij onze auto verkoop service zijn zeer veel erkende garagisten aangesloten.

Na 24 uur sluit wordt het hoogste bod aan u bekend gemaakt. Het bod dat u ontvangt is gratis en vrijblijvend. U bent dus niet verplicht uw auto te verkopen. Gaat u akkoord met het bod, dan is de deal gesloten, en ontvangt u het afgesproken geldbedrag. De auto opkoper betaalt de auto steeds cash of via een bankoverschrijving.

Auto Kopen In Duitsland - Lees Hier Waar U Op Moet Letten - CenterCars.be

Zodra u de occasie wagen hebt aangemeld dan kunnen zij beginnen met bieden. Na 24 uur sluit wordt het hoogste bod aan u bekend gemaakt. Het bod dat u ontvangt is gratis en vrijblijvend. U bent dus niet verplicht uw auto te verkopen. Gaat u akkoord met het bod, dan is de deal gesloten, en ontvangt u het afgesproken geldbedrag.

Een cabrio kopen in het putje van de winter, een gek idee? Integendeel: aangezien niemand er op dit moment één wil, is dit het ideale moment om een goede deal te doen! Vandaag buigen we ons over de Citroën C3 Pluriel, waarschijnlijk één van de meest originele cabrio’s van de afgelopen 20 jaar! .